Login module button with popup feature
Побједа Укрине на домаћем терену

Фудбалери Укрине побиједили су екипу Требавца 2:1. Након 12 одиграних утакмица ФК Укрина има 14 бодова и налази се на 9. мјесту.

Сајам домаћих производа

У календару, 15. Октобар, уписан је као Међународни дан "Жена на селу". Том приликом, у Чечави је први пут одржан "Сајам домаћих производа" који је окупио 17 учесника.

Збор 2017.

Протеклог викенда у Чечави је одржан традиционални народни збор. Како је било погледајте на фотографијама и видео снимку.

Збор
Previous Next Play Pause
Побједа Укрине на домаћем терену Побједа Укрине на домаћем терену
Сајам домаћих производа Сајам домаћих производа
Збор 2017. Збор 2017.
Збор Збор
A A A

Mladen1

Младен Милетић је рођен 14. марта 1973. године у Теслићу. Родио се у сиромашној породици као друго дијете - прво у новој кући коју су у засеоку Савковићи саградили отац Лексо и мајка Милена на Милетића земљи. Основну школу је похађао у Чечави у периоду од 1980. до 1987. године. Средњу аутомеханичарску у Теслићу од 1987. до 1990. године. Био је врлодобар ђак, волио борилачке спортове и ријеку Укрину. Послије завршетка школовања накратко одлази у Београд да ради као аутомеханичар а од прве плате мајци доноси торбу пуну милошта.

Упоредо са ближењем обавезе служења војног рока, почињу и немири на просторима Југославије. За разлику од старијег брата Срђана, који је на служење војног рока годину раније испраћен са шатором и музиком, он одлучује да задњу вече проведе са најбољим пријатељима кући. Ту вече се веселило, пило и пјевало до јутарњих сати, а сутрадан, у прољеће 1992, је отишао у Охрид на служење војног рока. Након неколико мјесеци, усљед избијања рата, војска ЈНА се повлачи из Македоније а Младена пребацују у Други крајишки корпус у војну полицију а затим у извиђаку јединицу.
06. Марта 1992. године отац страдава у Словенији на радном мјесту. Младен је у то вријеме био у Бугојну. Рат је већ увелико буктио а линије комуникације прекинуте тако да је остао необавијештен. Након неколико дана успио је доћи кући а видјевши га мајка зајеца “Сине, остадошмо без оца” на шта јој је он мирно одговорио “Мајко не плачи, данас многа дјеца остају без својих очева”.
У то вријеме је ријетко долазио кући. Једног дана Младен ускаче кроз прозор у кућу да би изненадио Срђана који је лежао на каучу. Било је љето, његова војна колона је пролазила кроз село и стали су да га сачекају. Тај дан је гађао мету из пиштоља са Срђаном, отишао на купање на купалиште Млин, дошао кући, обукао се и отишао. То је било 3 дана прије смрти. Младен је погинуо у мјесту Гарачки Подови, општина Бугојно 15. августа 1992. године. У тренутку страдања имао је 19 година. До данас посмртни остаци нису пронађени...

(Свједочења у припреми)