A A A

Odabrano BiH - Svijet

Nadamo se da će uskoro doći vrijeme da radimo u svojoj zemlji, izgrađujemo svoju zemlju- svojim potomcima a ne po tuđini ostavljamo živote, gradeći tamo nekima...

Sample ImageEvropski parlament prihvatio je danas većinom glasova prijedlog poslanika Tanje Fajon da se, na temelju zaključka Evropske komisije da su vlasti u Sarajevu i Tirani zadovoljile sve zahtjeve, krajem godine uvede bezvizni režim za ove dvije zemlje.

"Na današnji dan, Evropski parlament je ponovo otvorio put za narode BiH i Albanije da mogu slobodno putovati u Evropu. Obećali smo zemljama ukidanje viznog režima kada ispune sve obavaze. Sada su to učinile. Evropski parlament i Evropska komisija, dvije trećine evropskih institucija se drže tog obećanja", kazala je nakon glasanja izvjestiteljka za Socijaldemokratsku frakciju u Evropskom parlamentu Emine Bozkurt .


 Zanimljiv sajt na kojem se možete informisati o radu svakog parlamentarca, analizirati podatke i zaključiti koga, na osnovu rezultata rada, želite finansirati i naredne četiri godine.


 

Active Image Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike i krsnu slavu Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana. Povodom Dana Republike i krsne slave u Banjaluci će biti održane brojne svečanosti, kojima će, osim najviših zvaničika Srpske, prisustvovati predsjednik Srbije Boris Tadić i Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Aleksandar Drugi Karađorđević sa porodicom.